The Hunger Games Night
Publicerat den



Det var. Helt. Underbart. Helt Enkelt.
Och de ambitiösa människor som hade klätt upp sig som en glamourös bunt av huvudstads invånare gjorde inte saken värre. Inte ett dugg.
 
The Hunger Games Night - The Hunger Games & Catching Fire
Kan inte vänta tills nästa! Jag och Alicia får ta och gå då också och göra denna tradition till just en tradition. Såklart så mäter sig inte filmen med boken men ack så mycket bättre än den första filmen den var i alla fall.
 
Lite vilseledd blir man, men det förekommer även i ettan, av Katniss & Cinnas förhållande. Kom igen, det kan inte bara vara jag och Alicia som har märkt av spänningen emellan dem, Cinnas alltför mjuka ord och gester gentemot Katniss? De scenerna känns bara så fel då det i boken inte försiggår någon slags attraktion mellan dem alls. Filmen får de att se ut som två älskande som hindras av Katniss & Peetas tillgjorda tv "förhållande". Till och med Gale framstår som ingenting för Katniss när Cinna finns där. Ja det är i alla fall något jag tycker de har lyckats fått om bakfoten.
Sen attraktionen som är så stark  mellan Katniss & Gale i boken existerar knappt i filmen. Tycker de kunde ha fokuserat lite mer på det. Gale glöms bort i Peetas (och Cinnas) sken.
 
Men min tvetydighet till vilka de har rollsatt till alla karaktärerna är nu som bortblåst. Jennifer Lawrence är en underbar Katniss. Liam Hemsworth som Gale kunde ju inte ha vart mer perfekt. Josh Hutcherson har verkligen lyckats växa i rollen som Peeta, i början tvivlade jag verkligen men han lyckats få fram den ömma sidan av Peeta som nog annars kunde vart svårt att få fram i filmerna. Han hjälper även att skilja karaktärerna Peeta & Gale åt ytterligare i och med hans ömhet. Men missförstå mig ej, Team Gale all the way. Woody I love you, även om du gömmer dig under Haymitch så finns du där.
Älskar att se hur Prims karaktär vuxit, verkligen kommit ifrån flickstadiet. Sen så har vi ju Effie, Ceasar, Rue (från första filmen dock), mannen som höjer handen först i distrikt 11 (rysningar), Finnick, åh denna underbara skapelse, President Snow (rysningar men inte bra sådana) och alla de andra karaktärerna som bara bidrar till det hela. Underbart, jag älskar det.
 
Tror jag fått med allt jag vill ha sagt.
Filmen var bra.



Idag
Publicerat den

 
Tog en löp runt Våmfjärden, helt underbart. Så fint väder! Fast det bet på låren när man var i skuggan, kunde känna upptiningen när man kom ut i solen.
 
Idag blir det söndags mys hos Camilla. Ska ta mig dit nu.



Helgen med ungarna i bilder
Publicerat den

 



Pheeeew
Publicerat den

Har precis gjort avslutat ett jobbigt träningspass...
 
Motionscyklade i 45min ganska lugnt följt av 15 min riktigt tungt och svettigt.
 
Efter det körde jag 4 snabba reps med 25situps, 25 squats och 3x12 lyft med 2kgvikt vardera arm.
 
Var sjukt jobbigt och fick upp pulsen, men riktigt skönt att ha det gjort efter en riktig gottar helg. Ny vecka nya tag nu!



Dumma lilla mej
Publicerat den


Fredagskväll med mina tre älsklingar, en av dem är även bästa barnvakten.. Hehe. Hon kan utnyttjas när hon behövs och hon behövs. 
Haha, ibland kan dessa illvillingar vara totalt urspårade. Men de är älskvärda.

Nu blir det Dumma Mej 2. 
Blev även superdupermegaglad då jag såg att The Host har kommit ut på DVD, en av mina favorit böcker. Det är även ljudboken jag lyssnar på just nu när jag tränar! Får se om filmen lever upp till de förväntningar jag nu har, varför skulle inte det kunna investeras lika mycket i denna film som dess syskon skara i "Twilight fenomenet" ?

Bättre bok/story än hela twilightserien ihopslagen och jag hoppas då för Guds skull att de har fått ordning på den.




Piano
Publicerat den


Skrev precis klart ett naturkunskaps prov.. Stressigt men tror jag klarade det mesta.

Sitter och inväntar nästa lektion lyssnandes på Nina som spelar piano. Så fint så ! 




Thursday Run
Publicerat den



Gud vad segt det gick att springa idag! Men kroppen var kanske inte på topp, fick knappt någon sömn inatt och som sagt så gick ju dagen lite så där smått åt helvete.
Men vad jag rushade på de sista hundra metrarna då man sprang längs stavsnäs vägen, var så obehagligt i halvmörkret så ville bara fram så forts som möjligt.
 
Men hade kul hos Ebba, vi åstadkom saker och kan nog berätta en kulig nyhet tills helgen!



En helt vanlig dag i mitt liv.
Publicerat den

Slår in julkalendrar till Amerikanarna.
Känner att jag vart riktigt duktig denna vecka!
Sprang 7,5 km i måndags, cyklade i tisdags och igår fick jag till 40 min på crosstrainern !
 
Men självklart idag, eller inatt, sket sig allt. Sov jättedåligt, vaknade hela tiden och kunde inte ligga skönt i sängen. Tänkte på morgonen att jag hoppar över matten (som f.ö. inte ger en någonting då en bara får sitta och lyssna på rappakalja hela lektionen) för en timmes extra sömn och sedan ge sig iväg till skolan!
 
Istället stressar pappa upp mig, på 20 min har jag vaknat, duschat, ätit en totalt värdelös frukost, klätt på mig och sminkat mig. Inte ett bra sett för mig att vakna på.
Får skjuts till skolan men har glömt skåpnyckeln och alla mina böcker hemma. Är stressad till 1000 så väl på den redan onödiga mattelektionen sitter jag och nervar totalt för ingenting.
 
Slutar med att jag åker hem efter matten för då jag väl kommit ur fas funkar inget, men såklart glömde jag busskortet hemma... Får betala 40(!!!!!!) spänn för en himla bussbiljett hem :(
 
Så sitter hemma nu och skriver vykort samt slår in julkalendrar till amerikanarna.
 
Senar idag ska jag på ett litet möte till ett projekt som jag kanske får ta del av! Ska ta en springtur dit så man gör någon nytta idag.
 
Annars en horribel dag, inget funkar för mig.
 



Kvällspass
Publicerat den



Cyklade på vår motions cykel i 45 min. Körde ett "lugnt & tungt" pass. Styrka efter det. Gottade mig med en halv banan och dusch efteråt. Ligger i sängen och läser Sofis Mode, mys.



Survivor
Publicerat den



Var väll inte så sjuk igår.. Fick till en springtur på 7km i alla fall !
Kändes skönt efteråt, igår var det ju fint väder också.

Klarade mig igenom skoldagen utan att bli "dödad", yey för det. Men inte heller lyckades jag få tag på mitt offer, fick syn på hen 1 gång men hen var påväg in i klassrummet då.. 
Nya tag imorgon.



Måndagssjukan
Publicerat den


Sjukling hemma idag. Go frukost. Men missar första dagen på killergame !
Får hitta mitt offer imorgon..



Gjort
Publicerat den


Jo men effekten gör det rödare.





Impuls
Publicerat den

 



Le Deux Alpes
Publicerat den


Bokat skidresa på sportlovet! Jädrans vad kul det ska bli :D



Bruno Mars
Publicerat den


 
Var på Bruno Mars i  söndags med Vilda. Den killen är grym.
Även fast platserna befann sig lääängst bak så var konserten helt underbar, älskade varje sekund!
 
Innan sprang vi runt i regnet och letade något mysigt sushi Place, hade inte ätit sushi på länge så var lovely.



Alla Själars Dag
Publicerat den

 
 
Hade en kul kväll igår med missade bussar uppföljd av total minneslucka. Men rejält med kul hade jag. Och pizza idag gjorde susen.
Jag och Alicia drog in till stan nu på kvällen och promenerade, kollade på gravar på Adolf Fredriks kyrkogård. Vad fint det var.
 
Bruno Mars imorgon med Vilda!
 



Wednesday Halloween
Publicerat den