Sista september
Publicerat den






Viktor agerar mestadels modell åt mig under dagarna



Till Hamburg
Publicerat den





Barkaby & Arlanda
Publicerat den





Tripp tripp tripp
Publicerat den


Igår drog jag ut till huddinge. Fråga mig ej varför. Träffade några jag känner där och drog sen hem hela vägen till Värmdö dumt nog.

Nu skall jag in till storstaden.




The Jamhouse Riot
Publicerat den


Igår var vi på våra kompisars band spelning "The Jamhouse Riot" heter dem. De var riktigt bra ! 

Kom hem runt 3 inatt och nu när jag vaknade märkte jag att jag tappad bort mitt bank kort. Vilket är lite jobbigt. Men det är spärrat och jag tror jag kan ha glömt det någonstans så ska ringa dit.

Och The Jamhouse Riot finns på spotify ! Lyssna på dem !




A Non Smoking Generation
Publicerat den


Viktors underbara gastronomi på min tunnbrödrulle. Sedan gick vi på en föreläsning "A Non Smoking Generation". Faktiskt riktigt bra. Två tjejer som var där och predikade om det , och det hela går ej ut på att de vill få oss att röka, även om det i slutändan hjälper dem att uppnå deras ändamål också, men det får oss att bli uppmärksammade på de usla förhållandena som tobaksodlarna arbetar under.

Du kan läsa mera på http://tobaksbarn.se

Och angående min springtur. Gick väll inte helt som jag hoppades. Hade bytt om och allt men kända mig för att bara lägga mig ner på sängen, så la mig ner ovanpå täckena vi änden av sängen och jag var avdäckad inom en minut. Vaknade två timmar senare, drog över lite täcke på mig och sov i ytterligare två timmar. Bra jobbat av mig!
Men vår idrottslärare säger faktiskt att sömn går först ! 
Men bestämde mig för att jag även, helt enkelt, skiter i träningen idag. Mamma hade bakat en jätteglad sockerkaka och nu pluggar jag matte och kollar på Breaking Bad




25 september
Publicerat den


Äta och ut och springa sedan i min "jag tränar för sthlm marathon" tröja som kom i posten idag ! Åååh det händer !




Mina älsklingar
Publicerat den

Min söta lilla brorson.

Hämtade mina brorsbarn från dagis och skolan idag och har lagat mat och agerat äkta faster (usch vad fult "faster" låter). Deras föräldrar behövde barnvakt idag och längtat efter mina två angelitos galet mycket. Ett år utan dem var nästan det tuffaste med att vara utbytesstudent!

Men nu ska jag ha tisdagsmys med dem!



Klara Södra
Publicerat den


Även fast jag hade en lång, mysig och gosig sovmorgon så bestämde jag mig för att sova hos Alicia, som började 9.30. Så fick gå upp lite tidigare och är nu med på deras matte lektion och pluggar lite kinesiska.



Igår - EF Homecoming
Publicerat den




Igår var jag på EF Homecoming, det är som en återträff för oss utbytesstudenter, och det var riktigt trevligt. Vi hade poängjakt, fick träffa personer man inte träffat på ett år, åt pizza och senare spelade vi bowling och åt middag på ett ställe. Var en kul lördag, var underbart att träffa Emma igen, en tjej som också var utbytesstudent i Las Vegas. Och alla mina camp kompisar som det var över ett år sedan jag träffade.
 
Senare drog vi ut och umgicks lite några utav oss, vilket också var trevlans. 
Börjar 12.45 imorgon så då får man en gosig sovmorgon.



Igår - lördag kväll
Publicerat den

 
 



I love food
Publicerat den


Detta borde bli en matblogg. Mm. MAT.

Detta blev min mat idag, yummy. Avocado/frukt sallad till lunch. Och myskväll med mamma innebär pizza! 



A white trash hoe down party
Publicerat den


Känns som att allt jag lägger upp är mat hela tiden...
Men jag och Alicia kokade ihop en slags  grönsakgryta med thai inslag. 
Efterrätt blev äpplen stekta i kanel och kokosolja med vaniljglass.
Mums



Rosendals Trädgårds Café
Publicerat den


Vi krigade oss igenom de 7 km vi behövde genomföra idag (förvisso så färdades vi 2km av dem via buss). Men var jättemys då vi stannade till längs vägen vi Rosendals trädgårds café. Tog något litet gott och drack tonvis med the. 



Hälsans Stig
Publicerat den


Glada tjejer i spöregnet...



RAW-chokladbollar
Publicerat den


200 g dadlar
4 msk kokosolja
1 dl havregryn
3 msk kallt kaffe
2 msk kakao

Mixar allt i en matberedare och voilá.




091813
Publicerat den


Går i samma anda som senast jag lagade middag och det blev Quinoa med Grönsaker och qournfile. Camilla kom hit efter mitt lilla önskemål eftersom jag är ensam hela kvällen.
Snälla hon.



Add that little extra for your own good
Publicerat den


Skjutsen löste sig inte för mig imorse så jag fick ta och hoppa över första lektionen. 

Sen är jag på hundvakt efter skolan så blir bara raka vägen hem. Ingen speciell dag, om man inte gör den till det.



Veckans Utmaning med Wargen
Publicerat den

Någon som inspirerar mig mycket är Ida Warg som driver en fitness blogg. Varje måndag så har hon en så kallad "Veckans Utmaning", jag har försökt klara av den några gånger tidigare men den här veckan ska jag ge mig in i den på riktigt!
 
 
Idag fick jag fem minuter och fyra sekunder totalt. I jagvetintehurmånga omgångar. Det där var inte min grej. Och mina ben är trötta kan jag säga!

Använder mig av iphonens tidtagarur och benen verkligen skakar de sista sekundrarna för varje gång jag kör. Och när jag trycker på stopp så kan jag inte hjälpa att bara falla ihop. Men skönt att veta att jag har fem minuter fixat redan, då är det bara 15 min kvar...
 
Med hjälp av Ida utmanar jag även er också! 20 min totalt denna vecka.
Länk till hennes inlägg här



Todays Workout
Publicerat den

Regn, regn och återigen regn. Dagens absolut påtoppväder.. Nej så var det nog inte. Dagens riktiga ruggväder och sena hemkomst efter ett utvecklingssamtal fick mig inte så sugen på att springa ute.
 
Blev till att springa på bandet inne. Men det var så frustrerande! Jag hade ingen aning om vad jag skulle titta på. Vi ahr fönster men klockan var närmare åtta så det var mörkt. Så man såg ingenting, och lampan gav en strange spgelbild av en själv. Så jag led igenom 20 minuter kan jag säga.
Fick nästan ont i ögonen. Och jag var så taggad idag på att träna för att bli av med min frustration så byggdes den bara på.
Men körde lite fys på det. Vilket itne hjälpte för jag insåg hur svag jag är. Jag skulle vilja börja på ett riktigt gym så man kan använda de olika maskinerna de har och verkligen bygga upp och få en stark kropp!



"Coffe Break"
Publicerat den






Bulgur with Vegtables
Publicerat den


Bulgur sallad med grönsaker lagade lilla Alicia och jag till middag. En fin alternativ vegetarisk rätt istället för det ack så vanliga qournfile med quinoa

Inte tala om våra sjudundrande avocado

Inom kort blir det till att slå upp spanska boken. Prov imorgon. 



Yoghurt kokos toppar & Wasabinötter
Publicerat den


Skulle åk hem och laga middag för en gångs skull till mammsen och pappsen men det blev vägarna förbi Alicia istället. Naturgodis och youtube. Det kan man gott och väl säga att vår eftermiddag/kväll består av.



Aloe Vera Dryck
Publicerat den


På matten. Twyla med hennes favorit dryck.

Körde f.ö yoga på idrotten idag. Underbart. Mysigast var ändå att andas. Väsa. 

Ska försöka börja med yoga klasser på fritiden, måste hitta något bra ställe bara.



Söndags Tur
Publicerat den

 
Tog en runda på en väg jag aldrig vart inne på förut. Och hujeda mig, så mycket uppför, en sådan stigande väg, att jag trodde jag skulle dö! Men var skönt när man kom till vändplanen och visste att man hade lite nerför ett tag. Tills nästa backe.
Körde även lite fys, eller vad man nu ska kalla det efter. Jag kör 25situps, 20 armhävningar (nej, inte på tårna) samt 25squats och allt ggr 3.
 
Tog lite av fruktsalladen som jag fick med hem idag. Och toppade detta med en klick vit choklad mousse, något av det gottaste som finns, som jag också fick med hem.
Nu måste jag läsa min svenska bok "Morgon i Jenin" som ska vara klarläst denna vecka.



fruktsallad
Publicerat den

 
Kom hem från jobebt idag. Fick med mig fruktsallad hem! Det roliga när man har buffe är att det ibland kan bli lite goda saker över. Fruktsallad. Tillbaka till fruktsallad. Jag älskar fruktsallad.
Perfekt till frukosten imorgon.



091413
Publicerat den

 
1.// Det blev en pannkaksfrukost på Lidingö, av alla ställen, igår när man vaknade upp. Men det var trevlans.
2.//  Jag gick hem och en stor, stor, stor tjur skrämmer livet ur mig. Paranoida jag ringer upp pappa i tron om att denna tjur kommer rämma stängslet, samt mig.
3.// Bara lilla jag. Min klänning och en french braid.



Insparken
Publicerat den

 
Fick inte så många bilder. Bara någon före och någon efter. Insparken var i skyddsrummet och det blev en god tid man hade där. Träffade folk jag kände även och dansade hela kvällen.
 
Man ser mitt smink lite men jag var, så gott jag förmådde, pärlemor i all ära till temat Söder Om Havsytan. Glitter ögon och vit, skimmrande skjorta! Fast glömde ju självklart pärlhalsbandet. Men kul var det.



Morning After
Publicerat den




Fredags Samling
Publicerat den

Samlingarna vi har här på Södra Latin varje fredags morgon klockan tio och femtio är nog den bästa stunden på hela veckan. 
Idag sjöng en som heter Olle Hammar. Gud vad fint det var! Varenda en satt ljudlös och lyssnade. 
Och resten av samlingen var riktigt kul. (Nästan) Bara på grund av samlingen så är jag überglad att jag går på Södra.



Morning Mist
Publicerat den










My Way To Marathon Fit
Publicerat den

 
Härmed accepterar jag utmaningen. Att springa Stockholm Marathon 2014.

Oktober, November, December, Januari, Februari, Mars, April, Maj, 8 månader. 8 månader att göra mig redo på denna utmaning. För mig ska det bli kul och pappa gav mig denna deal för två veckor sen.
Får en liten belöning ifall jag springer den, eller genomför skulle väll vara det rätta ordet.
 
Så gjorde en liten ny kategori där jag kommer försöka hinna med att lägga upp min träning i och med att jag använder RunKeeper (magnifik app). Både de bra och dåliga dagarna kommer mina sumemringar komma upp.
Men jag kan inte beskriva hur glad jag är för att ha sprungit de 5km jag just sprang. Senast jag sprang så långt var nog Vårruset 2011 tror jag.. Gick nog tillochmed det.
 
Men jag hoppas ni hejar på mig och önskar mig lycka till i min utmaning!



Thursday Run - 5,5 km
Publicerat den

 
Jag är sjukt nöjd med mig själv. Jag är verkligen, verkligen, inte den som springer men jag lyckades! Det gick långsamt och jag erkänner att efter vissa av de MÖRDARBACKAR som finns här hos mig så belönade jag mig själv med att gå i nedförsbacken. Men gud vad jag är glad. Jag har bestämt mig, springa är min grej.



The
Publicerat den

 
Blev tidigt hem från skolan. Kommer aldrig vänja mig vid skolan, nu är det läxor. Och då gör jag väll dem bäst med the, I adore Garant's Söderte.



Wǒ jiào Alexandra
Publicerat den

 
 
 Duktiga Ebba som tagit dessa på mig. Hennes blåa skapelse och vår fina Värmdö-skog gör dem snarare galanta. Sen att jag vart nöjd med mig själv, även då det här inte "är så mig"*, är alltid kul då det inte verkar finnas mycket av sådant nu för tiden.

* "är så mig" - något jag egentligen inte vill bruka mig av. Är inkorrekt enligt mig då det används som ett sorts "stämplingsredskap" av folk. 
"Det där är så du", "Det där är inte jag" etc. 

Hmm vart försöker jag komma med det? Jag är självklart skyldig av denna dödliga synd också. Hujeda mig.
Jag hoppas ni förstår min lilla tankebana angående det där.




Flowers are a girl's best friend
Publicerat den

 
Min helt förbluffande och underbara lilla komplettering till garderoben.



I mitt telefon skal
Publicerat den


Vad jag har i mitt telefonskal.
1.// En vänskapsdollar delad på 4 med Roberto, Wyatt och Shelby. 
2.// Ett hjärta gjort av tuggummi papper jag fick av Diana (en kompis från Vegas). 
3.//Samt tre favoriter ur min lyckokakesamling som förhoppningsvis kan hjälpa en på traven när det behövs.



Frukost
Publicerat den


Min normala frukost; ca 1/2 dl ICAs lättkvarg, hallon och idag krossade jag lite digestive för extra mums!




Pankaksmiddag
Publicerat den


Vilda kom över på pankaksmiddag och jag kan stolt säga att det blev de bästa pannkakorna jag någonsin lagat. Shoppade även lite godingar på Zara idag efter skolan.

+ jag har blivit med iPhone 5 så nu kanske det blir lite bättre bild kvalitet framöver



Hu1a-hoop
Publicerat den




Hulahoop/80-tal/aerobic
Publicerat den

Spex foto imorgon för oss i Hu1a !




Morning Walk
Publicerat den

Sovmorgon och idrott första lektionen så bestämde mig för att gå till bussen. Så fint här ute hos mig !




Sep. 09, 2013
Publicerat den

Knytismys med klassen i lördags. Samt min duktiga mamma som sprang tjejmilen.
Hmm. Funderar starkt på att springa maraton nästa år... Har fått ett ganska så bra erbjudande.
Får se.
Helgen var kul, blev inringd till jobbet på söndag så gjorde inget speciellt då.




Gårdagens fredag
Publicerat den

Jag så första samlingen i skolan. Var kul och mysigt, liksom att hela skolan kollar på det och är intryckta i aulan.
Sen på kvällen hade Mediagymnasiet inspark och det var lite mysko.. Haha
Drog sedan vidare till ett ställe där några av mina Latinos var. Då blev det kuuul ! Haha jag och Twyla åkte hem till mig sen, somna på bussen hem.




Pärlemorskimmer i all ära
Publicerat den

 
 
1.// Ebba som tyckte hon skulle ha något grönt till maten också. 2.// Äpple och Jordnötssmör till efterrätt, mums!
 

Blev lite plugg med Twyla efter skolan, vi shoppade även lite bling för insparksfesten. Träffade Ebba på bussen hem och jag följde med henne och vi fotograferade lite och gottade oss. Vart hemma nu och jobbat lite med "Min story" för EF. Jag vill vara/är EF Ambassadör. Ingår även då att skriva lite om sitt år och sådant så jag håller på med det. Även uppdaterat min sida lite där blivande studenter kan kolla. Bara saknar america så mycket att jag måste få lite america feel från något! 
 
Saknar verkligen alla där så mycket som det bara går. Svårt att vara ifrån mina bästa kompisar, folk som jag på ett år kom så nära folk att det inte går en dag här i Sverige utan att jag tänker på dem!
I belong in america
 



Godmorgon
Publicerat den

 
Älskar att sitta länge och äta min frukost. Får mig att inte stressa så mycket tror jag.



Sakta vi går genom stan
Publicerat den

 
1.// Twyla, jag och Annie med våra nyköpte croissanter. 2.// The Croissant 3.// Annie med croissant.
vi gillar croissanter
 

Jag, Hannah, Annie och Twyla gick runt i staden efter skola och kollade runt efter lite partajkläder till våran inspark. Köpte biljett igår och temat är "Söder om Havsytan". Jag vill ha en fin skjorta med fiskar på. Jag gillar fiskar. Haha.
Men mycket paljetter blir de för de andra, mermaids-aktigt skulle jag säga.
 
Köpte en underbart söt skjorta idag och en oversize tröja perkeft till tights en dag man inte orkar så mycket.
Men jag scorade inget till insparken, som är nästa fredag. Och ingen ide att försöka efter skolan imorgon eller torsdag för då har man ju president besök. Självaste Obama ska strosa runt på gatorna i Stockholms stad. Finbesök.



Gympa i Tantolunden
Publicerat den

 
Åååh, idrott. Friskt luft! Nej, eller först behöver man gå 15 minuter genom gator och avgaser. Sen kommer Tantolunden! Ett litet mysplace, park och grejor.



Ett år tillbaka i tiden
Publicerat den

Ifall ni vill catcha up på vad jag gjorde i USA ett år läs då min utbytesblogg http://alexandrafredblad.blogg.se




My Dreamcatcher Tattoo
Publicerat den

 
you shall achieve, you shall succeed, you shall catch your dreams