W E D N E S D A Y
Publicerat den


Idag är det firande av valborgsmässoafton som gäller för så många. Jag själv ska jobba tills klockan elva ikväll så för mig blir det inget firande.
 
Men jag hoppas på att vara ledig tills helgen så att jag kan träffa vännerna då! :) Har även bestämt mig för att fixa och dona lite här hemma. Vill måla om en vägg i min garderob samt sätta tapet på baksidan av en av mina byråar. Just nu så ser man bara den fula plywood baksidan. Något jag ska ändra på!
 
Men ska göra mig redo för jobbet nu!



Morgon bakning
Publicerat den




Gjorde små brödliknande skapelser till frukost imorse. Toppade dem med jordnötssmör och mandelsmör. Mums.

Ca 4 st småbröd:
2 dl havre
1/2 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl kvarg (du kan använda naturell yoghurt med! :))
Lite nötter eller frön.

Blanda ingredienserna och knåda ihop dem till 4 små tillplattade bollar. Grädda ca 20 min i ugnen på 200 grader



ELLE
Publicerat den



Pluggat körkortsteori som en GALNING nu. Så nu blir det till att lägga mig i soffan med ELLE ett tag.



Nationella proven
Publicerat den


Idag så går jag miste om min sovmorgon tills 13.25 för att istället ha engelska nationella 8.20.
Men nu när ljuset har börjat titta fram på morgonen så är det inte så svårt att gå upp. 

Senare idag så är det läroverksfejden!



I want the tan
Publicerat den


Vad är inte bättre än en brunbränd kropp?..
 
Lyckades inte riktigt uppnå det resultat jag ville när jag var i Lake Havasu så jag tänkte för en gångs skull testa på BUS!
 
Jag har aldrig riktigt tänkt på det då jag tycker att resultatet blir sisådär, och varför inte bara sola? Men finns ju många fördelar med brun utan sol; självklart ingen strålning, under vinterhalvåret kan det vara lättare att hålla den färg man vill ha och billigare än solarium.
Jag ville även tänka lite på min tatuering och inte utsätta den för alltför mycket pressandes i solen denna vår. Förvisso så vet jag inte hur BUS påverkar tatueringen men jag har läst runt lite och det verkar inte vara någon fara.
 
Men har läst så himla mycket gott om ST. TROPEZ. Många hävdar att det är den bästa BUS:en på marknaden. Och gick förbi Kicks idag och såg att det var lite REA så jag tänkte varför inte?
Gick även förbi apoteket och fick med mig L300 Sun Glow Face Cream som är för just ansiktet. St.Tropez kan användas för ansiktet med men tänkte vänta några veckor tills min tatuering har läkt helt och hållet innan jag provar på den.
 
Just nu använder jag Dove's Summer Glow som även funkar som body lotion, den ska ge en gradvis "bränna" om man använder den dagligen.
Men efter att jag provat på St.Tropez så ska jag ge en recension! :)
 
Fick även hem Clinique's all about Eyes. Har länge velat ha en ögonkräm men då det är något som kan kosta lite så har jag länge försökt ta reda på vad som skulle passa just mig! Men tjejen i butiken som hjälpte mig sa att denna skulle hjälpa. Får väll ta och lita på henne. Men redan efter att ha använt den nu ikväll bara så känns det underbart. Tror att huden runt mina ögon har vart riktigt uttorkad så vad som helst med fukt skulle ha funkat!
 
Nu ska jag plugga lite körkortsteori, det börjar närma sig med stormfart nu!



Q & A
Publicerat den

Fick en fråga på min gamla utbytesblogg (http://alexandrafredblad.blogg.se) om varför jag valde organisationen EF framför Explorius. 

Svar:
Jag valde att åka med EF då de för mig kändes som det säkraste kortet. "EF hela vägen" har man fått höra hitom som ditom. Och det inskänkte en viss trygghet. Och dessutom så kunde man lägga till EF Camp, två av de bästa veckorna i mitt liv.

Men sen har jag själv haft mina dispyter med EF som gjort att jag tycker si och så om dem, men även då detta skett så skulle jag starkt rekommendera dem!

Men jag tror att oberoende på vilken organisation du väljer, bara de verkar ha ett schysst upplägg, så beror så mycket på vilka dina närmaste personer blir i USA. Vem som blir din IEC (min första var underbarast i världen), värdfamilj spelar självklart roll och sen din RC. Min RC och jag hade svårt att komma överens om vad jag tyckte och ville, kanske för att hon satt på ett kontor i Boston medans jag vantrivdes i Las Vegas.

Men efter att ha upplevt det allt så skulle jag vilja säga att det bästa samt det värsta kan ske med vilken organisation man än åker!

Med EF får man i alla fall en familj.



When nothing else seem to matter
Publicerat den






The Jamhouse Riot
Publicerat den


Igår så gick jag och Alicia på The Jamhouse Riots spelning på klubben Ace. De är riktigt bra! Deras musik påminner om Mando Diaos lite och jag älskar Mando Diao!
 
Idag så har jag in den underbara solen legat ute och solat! Sen tog jag cykeln och hämtade Vilda vid bussen. Så underbart fint det blir när solen väl tittar fram. Ikväll ska jag sätta mig med lite läxor som behöver göras. Som skulle behövts gjorts för länge sedan! Jag är allt för bra på att förtränga sådana tråkigheter...



Körsbärsblommning
Publicerat den



Idag hade jag bara en kort lektion sedan så gick jag med några vänner till Kungsträdgården. Jag trodde att alla blommor skulle ha fallit av men de blomma fortfarande. Och ifall Stockholm någon gång är fint så är det ju absolut under blomningen i Kungsträdgården. Något av det finaste jag vet.
 
Senare ikväll ska jag med Alicia och kolla på när hennes pojkväns band spelar på Ace. Är ledigt denna helg och ska bli riktigt skönt då man kanske kommer känna av lite jet lag.
 
Men nu är det vår. Varm vår. Jag älskar det! :)



Gadd nr två
Publicerat den


 Och så en 20h resa imorgon...



Tuesday
Publicerat den




Idag så blev det lite paddleboarding på morgonen med Rich och senare så mötte jag upp Jordan.
Vi gjorde lunch här hemma men sen så åkte vi till London Bridge resort och träffade två av hennes vänner Krysta (på bilden) och Tamari. De var så schyssta och roliga. Vi åkte i vatten rutschkanan och chillade där. Fick gratis pizza också! Haha. 

Nu ska jag och Cindy springa till en workout class och sen ska jag hem och sova. Ska nämligen med henne imorgon på morgonen också, KLOCKAN 5 PÅ MORGONEN. Galet. Men ska göras.



The Grand Canyon
Publicerat den







Bilder från vår korta lilla vistelse. Hur grymt som helst och haft riktigt kul med dessa tre människor. Nu ska jag äntligen slappna av och få mig en god natts sömn. Godnatt.



Min Hannah
Publicerat den



Yay. Så härligt att träffa henne igen. Hon är en v de underbaraste personerna, skulle kunna skryta om alla hennes bragder dagarna långa.

Men nu är vi i Williams, imorgon ska vi ta ett gammal tåg upp till the Grans Canyon vilket är själva grejen.
Hennes pojkvän Henri verkar riktigt trevlig, haha han erbjöd sig att ta den osköna tältsängen som en riktig gentleman.
Tidigt upp imorgon, sängdags nu.



Brandy Melville
Publicerat den



Så söta saker. Något utav det jag köpte är här ovan. Älskar bandeu toppen och hur den är gjord i ryggen. Samt en liten topp.

Hemma från San Diego nu, haft en riktigt kul helg där!

Igår så cyklade jag och Cindy till OB (ocean beach) för att äta på OB Noodle House. Var så gott! Och vi lyckades lura i bartendern att jag var född 92 (alltså 21+ år) och beställde öl och sake. Gillar inte direkt något av det men var väll kula att gå för 21 en kväll, även fast bartendern såg lite skeptisk ut. Haha.

Om någon timme så kommer Hannah och plockar upp mig. Vi ska till the Grand Canyon! :D
Ska bli så kul jag, hon, hennes mamma och hennes pojkvän från Tyskland som är på besök ska fara dit.
Kommer hem imorgon kväll igen.
Får hoppas det blir några härliga bilder! 



Drip Drop
Publicerat den



Samma sak idag. Springa till Yogan försatt sedan få uppleva svett svett och svett i 75 min. Svetten bara rann kan jag säga.
Droppade på golvet.

Men nu är det Olive cafe som gäller och en fräsch frukost/lunch.



San Diego
Publicerat den




Kan ju säga att första dagen ej vart till besvikelse! 
Vi sprang imorse till yogan (4.5km) och det i Cindys fart, hon springer på lite kan jag säga. Jag avled nästan.
Yogan var något bland det svåraste jag gjort. Och det var en halv "hot yoga" så var varmt inne i yoga studion vilket gjorde att svetten bara rann!

Sen sprang vi till något som hette Olive Cafe och avnjöt något gott.
Så mycket ställen här erbjuder nyttiga och goda saker. Och till bra pris!

sen har vi legat på stranden, dvs tills jag gav upp då jag blivit en total kräfta.
Men det blir en fin bränna senare :)
 
Snart blir det cykling till sushi och sedan "hot vanför yoga" efter det. Ska bli spännande då jag inte har någon aning om vad det innebär.

Kanske märks att jag absolut älskar San Diego.



Paddle Boarding
Publicerat den



Kom äntligen hem sent på kvällen igår efter en hel dags resande.
Men så gött det är här. Imorse så tog Rich med mig ut och Paddle Boardade, så kul och härligt i det fina vädret. Redan imorse var temperaturen uppe i 30 celsius. Vågar nästan inte gå ut nu... 

Men senare idag så ska jag och Cindy åka i några dagar till San Diego, det ska bli så kul!



New in: Victoria's Secret
Publicerat den


 Denna bikini plus en till överdel väntade på mig när jag kom hit till Havasu. Ursöta på! 
Den andra toppen är nästan finare men hade ingen underdel som passade. 

Och så hade jag även två par shorts från american apparel som väntade på mig här. Så fina! :)



American Apparel
Publicerat den



Vill så ha denna klänning från American Apparel, hoppas kunna komma förbi en butik i USA så jag kan införskaffa den.

Åker imorgon! Ska bli så kul :)



"Barnkalas" partaj
Publicerat den


Maia fyller ju 17 år, sista åldern innan man är officiellt vuxen. Så vad passade väll bättre än tema barnkalas på hennes fest?
Jag kirrade några söta cupcakes åt henne i prinsess anda.
Fick hjälp av mina söta små brorsbarn med det! 



Fin Fina Stockholm
Publicerat den




Visst är Hannah så bedårande söt på första bilden? 

Dagen bestod av en ca 45 minuters lektion, sedan släppte de oss fria.
Men Gud vad fint gamla stan kan vara, helt underbart. Vi köpte glass och satte oss längs huskanten vid något torg. Mys, mys & mys. Hur det ska vara.




Dagens SOMMAR Outfit
Publicerat den



Idag är det ju nästintill sommar, eller hur?

Älskar min nya kappa! Så underbar, ett av de bästa köpen jag gjort.
Idag så ska jag övningsköra sen har jag en kort skoldag (älskar fredagar) sen fyller gulliga Maia år snart så ska hem till henne ikväll för lite firande, ska bli kul!

Annars så taggar jag väll inför USA!
5 DAGAR KVAR! Yey :)




Mat mat mat
Publicerat den


Allt jag kan tänka på <3

Vill hem och äta min älskade kompott jag fick till igår. Är så hungrig och sugen på mat.

Imorse övningskörde jag lite, har en kort skoldag idag sen så ska jag hem och dona. :)



Nike Free Run 3
Publicerat den




Såååå fina! :)
Beställde dessa online och fick dem idag. Nike Free Run 3 i färgen Atomic pink.

Idag har vart en riktigt bra dag! Den startade på värsta möjliga vis men jag (med hjälp av att skorna kom med posten då) lyckades vända den! Tog en löptur, lagade riktigt god mat (inte baa gamla vanliga omeletten), gjort läxa och just nu är müsli i ugnen.
Kommer tas och mumsa lite på den ikväll för tror det blir den bästa hittills!

Ska plugga lite engelska glosor nu sen blir det müsli time! 



Morgonpromenad
Publicerat den



Imorse så tog jag en tur ut till nämnödfjärden. Så fint! Fast lite kyligt var det och det snöade även lite när jag gick hem igen.

Men idag blir det Gillinge för mig! Ska bli kul, känns bra att komma någonstans med körkortet :)